Датум: 25.10.2016

Во септември 2015, земјите во светот усвоија 17 цели за глобален развој за да се стави крај на сиромаштија, да се заштити планетата и да се обезбеди просперитет за сите. За да се остварат целите до 2030 година, секој може да придонесе на свој начин – владите, приватниот сектор, невладиниот сектор но и сите ние како поединци. Тим од одлични дизајнери ја нацртаа нивната визија за #2030сега, т.е. како ќе изгледа светот откако ќе се остварат целите. САКАШ ДА СЕ ВКЛУЧИШ?
Посети ја http://ijasimamcel.mk/​, СПОДЕЛИ ЈА ТВОЈАТА ОМИЛЕНА ЦЕЛ И ДОБИЈ МАИЧКА!

  • Број на прегледи: 669
  • Факти за Ромите

    • Во светот има над 12 милиони Роми.
    • Во Македонија живеат околу 53.879 Роми или 2,66% од вкупното население. 
    • Ромите се претежно населени во градовите, така што дури 95% од македонските Роми живеат во градските средини.