:
:
02/3145-436
:
info@mtc.gov.mk
:
www.mtc.gov.mk

:

  • Распределбата на социјалните станови
  • Услуги на Министерството за транспорт и врски
  • Број на прегледи: 545
  • Факти за Ромите

    • Во светот има над 12 милиони Роми.
    • Во Македонија живеат околу 53.879 Роми или 2,66% од вкупното население. 
    • Ромите се претежно населени во градовите, така што дури 95% од македонските Роми живеат во градските средини.