Општина: Центар
Период за имплементација: 01.01.2015 - 31.12.2015
:

Дечињата сместени во установите низ Републиката, децата од ранливите категории и децата без родители и родителска грижа

:

Јавните установи за  деца-детските градинки и центрите за социјална работа

:

Обезбедување на облека, играчки и друга детска и бебешка опрема која ќе биде наменета за дечињата сместени во установите низ Републиката, децата од ранливите категории и децата без родители и родителска грижа.

:

Сите заинтересирани граѓани кои сакаат да донираат  може да се јават на бесплатниот телефонски број 15505, бесплатната email адреса за донација oddetezadete@mtsp.gov.mk или да се обратат до најблискиот Центар за социјална работа во нивната Општина.

  • Број на прегледи: 851
  • Факти за Ромите

    • Во светот има над 12 милиони Роми.
    • Во Македонија живеат околу 53.879 Роми или 2,66% од вкупното население. 
    • Ромите се претежно населени во градовите, така што дури 95% од македонските Роми живеат во градските средини.